Een samenwerking die groei mogelijk maakt!

In gesprek met: Van der Linde B.V.

We zijn op bezoek bij Van der Linde B.V. en Bigbagstore.nl in Emmeloord. Hier bouwden we een nieuw kantoor én opslaglocatie aan de Kleiweg. Op deze locatie vinden we een echt familiebedrijf met twee bedrijven onder één dak, hoe dat zit? Dat leggen we uit!

We hebben een gesprek met Taco van der Linde, hij is één van de broers van Van der Linde en heeft de verantwoordelijkheid over Bigbagstore.nl. Taco vertelt dat de roots van het bedrijf teruggaan naar 1959. In dit jaar begon Van der Linde BV als een lokale aardappelgroothandel. Gedurende de jaren groeide het bedrijf uit tot een belangrijke speler in de aardappelindustrie, met een sterke nadruk op export. Het familiebedrijf zag kansen en in 1990 zijn ze gaan uitbreiden, waarbij extra opslagruimte voor winterpeen een prioriteit werd. “Met ons oog op groei, waren we op zoek naar mogelijkheden om onze capaciteit te vergroten.” Aldus Taco van der Linde, één van de drie broers.

Gedurende de jaren groeide het bedrijf uit tot een belangrijke speler in de peen en aardappelindustrie, met een sterke nadruk op betrouwbaarheid als handelsmerk. In 2005 zette Van der Linde BV een nieuwe stap door Bigbagstore.nl op te richten, een onderneming gespecialiseerd in verpakkingsmateriaal. Bigbagstore.nl opereert niet alleen lokaal, maar bereikt klanten over de hele wereld. Het bedrijf is een pionier in online verkoop en biedt klanten specifieke oplossingen aan. Met een team van vier mensen blinkt Bigbagstore.nl uit in flexibiliteit en klantgerichtheid. In totaal werken er 15 mensen binnen de bedrijven van familie Van der Linde.

Als Van der Linde BV en Bigbagstore.nl in Emmeloord hebben we een lange geschiedenis en een sterke band met de polder. Met die waarden in het achterhoofd, waren we op zoek naar een betrouwbare partner om onze plannen te realiseren en Doorn was hier geschikt voor.

Taco van der Linde

Het familiebedrijf bleef maar groeien door toenemende verwerking en verpakking van aardappelen. Voor de export was er meer ruimte nodig voor het opslaan van afgewerkte producten. Daarnaast kwam het kantoorpand ook helemaal vol te zitten. De weg naar uitbreiding was niet makkelijk, er kwam een zorgvuldige planning en samenwerking met experts vooraf. Het bedrijf was op zoek naar mensen die de visie begrepen. Hier stapte Bouwbedrijf Doorn naar voren als de perfecte partner. Met een goede reputatie wat betreft kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid, en een persoonlijke klik vanwege eerdere projecten in de familie, viel de keuze op Bouwbedrijf Doorn.

Taco van der Linde is erg enthousiast over het nieuwe pand: “We zijn ontzettend tevreden over de samenwerking met Bouwbedrijf Doorn tijdens de uitbreiding van ons bedrijfspand. Als Van der Linde BV en Bigbagstore.nl in Emmeloord hebben we een lange geschiedenis en een sterke band met de polder. Met die waarden in het achterhoofd, waren we op zoek naar een betrouwbare partner om onze plannen te realiseren en Doorn was hier geschikt voor.”

Het bleek een goede match te zijn want de samenwerking verliep vlekkeloos tussen de bedrijven. Waar Bouwbedrijf Doorn in uitblonk was voor de familie Van der Linde de communicatie: “De jongens die bij Bouwbedrijf Doorn aan de slag zijn houden goed contact en zijn ervaren” geeft Taco aan. Wat de familie ook fijn vond, was dat Bouwbedrijf Doorn een gestructureerde aanpak had met een vooraf opgestelde lijst, waardoor naast de communicatie ook de planning helemaal naar wens verliep.

Deze mooie samenwerking uit zich in een prachtig eindresultaat. Het pand is ruimer, moderner en voldoet aan de verwachtingen van de familie. De ruimte was perfect afgestemd op de behoeften en staat klaar om de groei van de bedrijven te ondersteunen. En het oog wil natuurlijk ook wat, dus zeg nou zelf… dit is toch een plaatje?

Wij bedanken Van der Linde B.V. voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.

Meer bekijken van dit project

Wil je meer zien van het eindresultaat? Bekijk alle foto’s op de projectpagina. Benieuwd of wij kunnen helpen bij jouw volgende project? Neem dan contact met ons op.