Extra opslagruimte van bijna 1000 vierkante meter voor ROKA CHEESE CRISPIES uit Emmeloord.

In gesprek met: Matthé Roose | Locatiemanager

Wie kent ze niet, de heerlijke ROKA kaaskoekjes. Dit prachtige merk is gevestigd in Emmeloord waar wij vorig jaar bijna 1000 vierkante meter extra opslagruimte hebben mogen bouwen. Wij gaan in gesprek met Matthé Roose, locatiemanager van ROKA CHEESE CRISPIES.

De kaaskoekjes fabrikant is in 1949 opgericht door twee broers. ROKA begon als een bescheiden onderneming die een luxe product creëerde dat al snel wereldwijde erkenning kreeg. De heerlijke kaaskoekjes werden een favoriet bij klanten zoals KLM, het Waldorf Hotel en ze speelden zelfs een rol in een film met Marilyn Monroe: “Daar hebben we beneden nog een foto van hangen en zijn we natuurlijk heel trots op,” vertelt Matthé.

ROKA is een bedrijf met veel historie. In 1984 nam ROKA een gedurfde stap door de drukte van de binnenstad in Delft te verruilen voor de rust van de mooie polder. In de loop der jaren werd het bedrijf overgenomen door verschillende generaties in de familie, maar dit stopte in 2002. Het bedrijf kwam in handen van Wim Bontje. Onder zijn leiderschap werden automatisering en efficiëntieverbeteringen geïntroduceerd. In 2016 is het bedrijf overgenomen door Peter Destrooper en Wim Van Roy. Desondanks bleef een trouwe groep medewerkers de kern van het bedrijf, waarvan sommigen inmiddels al 25 jaar in dienst zijn.

ROKA CHEESE CRISPIES levert vandaag de dag aan klanten in ongeveer 40 landen wereldwijd, met een sterke aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. “Wat ons onderscheid van andere concurrenten is dat we nog steeds hetzelfde recept hebben als in 1949. Er komen echte kazen bij ons binnen, de Cheddar komt gewoon uit Engeland en je kan echte Parmigiano Reggiano uit Italië verwachten,” aldus Matthé.

Een ervaren projectmanager hield nauwlettend toezicht op het project, er waren regelmatige besprekingen en er was sprake van duidelijke communicatie en coördinatie.

Matthé Roose

Het pand van ROKA barstte bijna uit zijn voegen. De zaken gingen twee jaar op rij erg goed en dus was er ruimte voor uitbreiding: “Het was duidelijk dat efficiënter produceren essentieel was voor verdere groei,” geeft Matthé aan. ROKA sloeg de handen in één met een architect om een meerjarenplan voor de uitbreiding te ontwikkelen. Een eis vanuit ROKA was dat de beschikbare ruimte goed benut zou worden. Er werden vanuit ROKA drie bouwbedrijven benaderd, waarvan Bouwbedrijf Doorn het uiteindelijk is geworden: “Vooral de kwaliteit-prijsverhouding van Bouwbedrijf Doorn heeft ons overtuigd. Daarnaast wilden we natuurlijk samenwerken met lokale ondernemers,” legt Matthé uit.

Uiteindelijk hebben wij voor ROKA een extra opslagruimte gebouwd van bijna 1000 vierkante meter en dat was nodig vertelt Matthé: “Deze uitbreiding biedt ons nu de mogelijkheid om alles gemakkelijk op voorraad te houden, waardoor de kosten voor externe opslagruimte worden bespaard. Ook kunnen we nu grotere hoeveelheden materialen inkopen en hebben we voldoende opslagruimte voor karton en expeditie”.

Matthé geeft aan dat ROKA erg positief is over de samenwerking: “Een ervaren projectmanager hield nauwlettend toezicht op het project, er waren regelmatige besprekingen en er was sprake van duidelijke communicatie en coördinatie. De open communicatie, benaderbaarheid van medewerkers en de lokale betrokkenheid maakten voor ons het verschil,” aldus Matthé.

Wij bedanken ROKA CHEESE CRISPIES voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.

Meer bekijken van dit project

Wil je meer zien van het eindresultaat? Bekijk alle foto’s op de projectpagina. Benieuwd of wij kunnen helpen bij jouw volgende project? Neem dan contact met ons op.