Creativiteit, flexibiliteit en open communicatie sleutelfactoren voor nieuwbouw en renovatie Albert Schweitzerschool.

In gesprek met: Jos Timmermans en Coby van der Meulen

Afgelopen week brachten we een bezoek aan de Albert Schweitzerschool in Emmeloord, een katholieke basisschool in Emmeloord-West. De school heeft zo’n 320 leerlingen en is dan ook een grote school voor Polderse begrippen. Bouwbedrijf Doorn B.V. heeft de basisschool in 2020 mogen verbouwen en uitbreiden. We gingen in gesprek met Jos Timmermans, voorzitter van het college van bestuur van Aves en Coby van der Meulen, de directrice van de school.

Directrice Coby van der Meulen was actief betrokken bij het selectieproces tussen verschillende bouwbedrijven. Bouwbedrijf Doorn B.V. was verheugd om te horen dat de bestaande band met de school doorslaggevend was in de keuze. Het persoonlijke tintje werd nog versterkt door het boekje dat Bouwbedrijf Doorn B.V. presenteerde, waarin de betrokkenheid en kennis op een heldere manier overgebracht werd. “Tijdens de selectie van bouwbedrijven had Bouwbedrijf Doorn B.V. al veel pluspunten, dat persoonlijke aspect hebben wij ook ervaren tijdens de bouw”, aldus Coby.

De uitdaging begon met de nieuwbouw van vijf lokalen, gevolgd door de renovatie van het oude pand dat al 50 jaar dienstdeed. “Gedurende dit hele proces, waarin de school gewoon doorging, toonde Bouwbedrijf Doorn B.V. een buitengewoon praktisch denkvermogen”, vertelt Coby. “Ze dachten mee in termen van planning en pasten zich gemakkelijk aan, wat resulteerde in minimale hinder voor onze leerlingen en docenten”, gaat ze verder. Iedereen werkte graag samen, zodat de school volledig voldeed aan de missie en visie van de Albert Schweitzerschool. Met ruimte voor werkplekken buiten de lokalen, licht en een ruime omgeving, heeft Bouwbedrijf Doorn B.V. een setting gecreëerd die niet alleen functioneel is maar ook aansluit bij de behoeften van de school.

“Creativiteit, flexibiliteit en open communicatie zijn de sleutelfactoren in deze samenwerking”

Jos Timmermans – Voorzitter College van Bestuur – Aves

Jos bevestigt dat Bouwbedrijf Doorn B.V. ook bij de bouw van de andere scholen, zoals De Floreant en De Ark, dezelfde toewijding liet zien. “Creativiteit, flexibiliteit en open communicatie zijn de sleutelfactoren in deze samenwerking”, vertelt Jos. “Het feit dat Doorn lokaal verankerd is, stelde hen in staat om snel en effectief problemen op te lossen, wat resulteerde in een soepele samenwerking met ruimte voor open feedback” gaat hij verder. Zowel De Floreant als De Ark is door Bouwbedrijf Doorn B.V. gerenoveerd. Om de leerlingen bij de bouw te betrekken maakte de leerlingen van De Ark zelfs vlogs over hoe het stond met de bouw.

Jos en Coby geven aan dat de communicatie centraal stond gedurende het hele proces: “We waardeerden de openheid en de bereidheid om alles bespreekbaar te maken, zelfs als het ontevredenheid betrof”, aldus Coby en Jos. Het was een wederzijdse inspanning om samen te werken en eventuele uitdagingen direct aan te pakken. “De flexibiliteit en creativiteit die ze toonden, waren cruciaal in een omgeving waar scholen doorgaan en de bouw zich moet aanpassen”, vult Jos aan.

Tijdens deze samenwerking was Bouwbedrijf Doorn B.V. direct betrokken bij de schoolgemeenschap: “Bouwbedrijf Doorn B.V. nam de tijd voor rondleidingen met de kinderen en koffie met de leraren, dit toonde hun toewijding en betrokkenheid”, licht Coby toe. Op 15 december 2020 werd de succesvolle oplevering van de school dan ook gevierd met alle collega’s van zowel Bouwbedrijf Doorn B.V. als de Albert Schweitzerschool

Jos en Coby vatten de samenwerking samen in een aantal mooie woorden: “Bouwbedrijf Doorn is een betrouwbare partner die niet alleen de situatie goed begrijpt, maar ook uitblinkt in communicatie. Het zijn vakmensen die meer dan 100% inzet tonen en wij zijn zeer tevreden met het resultaat”.

We willen Jos en Coby graag bedanken voor hun verhaal en voor de fijne samenwerking tijdens het bouwproces.

Meer bekijken van dit project

Wil je meer zien van het eindresultaat? Bekijk alle foto’s op de projectpagina. Benieuwd of wij kunnen helpen bij jouw volgende project? Neem dan contact met ons op.