Van kapschuur tot droomwoning: Woningtransformatie voor familie Metsemakers.

In gesprek met: Annemarie Metsemakers

Aan het Onderduikerspad in Espel staan twee huizen, op 1 erf! Hoe? Dat leggen we je graag uit. We zijn op bezoek bij Annemarie en Wil Metsemakers, waar dit idee 4 jaar geleden tot stand is gekomen. De nieuwe woning is in augustus opgeleverd en ze zijn helemaal op hun plek in Espel, bij hun zoon Roy, diens vrouw Lida en de kinderen op het erf.

“Het heeft altijd in ons achterhoofd gespeeld dat het ons leuk leek om samen te wonen met gelijkgestemde”, begint Annemarie. Het stel wilde niet naar Emmeloord en in het dorp wonen paste ook niet bij hun, dus waren ze aan het kijken naar nieuwe mogelijkheden. Toen Roy en Lida een boerderij in Espel kochten, zagen Roy en Lida meteen mogelijkheden. Annemarie vertelt: “Roy vroeg direct aan ons of we het niet zagen zitten om bij hun op het erf te komen wonen”. Maar Wil en Annemarie besloten om er nog maar even vanaf te zien.

“We hoorden positieve verhalen over Bouwbedrijf Doorn, dus besloten we contact op te nemen. Diezelfde week kwamen ze nog op bezoek voor een gesprek”.

Annemarie Metsemakers

Echter werden ze toch enthousiast van het idee en besloten het maar gewoon te doen. Het proces begon met een aanvraag voor een vergunning, dit proces duurde maar liefst twee jaar. Wil en Annemarie stonden er blanco in. Ze hadden geen eerdere ervaring met dit soort zaken, dus zochten ze naar een geschikt bouwbedrijf. Al gauw kwamen ze via kennissen bij Bouwbedrijf Doorn terecht: “We hoorden positieve verhalen over Bouwbedrijf Doorn, dus besloten we contact op te nemen. Diezelfde week kwamen ze nog op bezoek voor een gesprek”, aldus Annemarie.

Annemarie geeft aan dat ze Bouwbedrijf Doorn als een laagdrempelig bedrijf zou omschrijven: “Elke drie weken werden bouwvergaderingen gehouden, waarin de voortgang werd besproken en vragen werden beantwoord”. De familie was onder de indruk van de transparante communicatie en gedetailleerde uitleg: “Voor ons was alles nieuw, maar Bouwbedrijf Doorn was erg betrokken, meedenkend en toonde oprechte interesse in het realiseren van deze woning. Een no-nonsense bedrijf, zoals we hier graag zien in de polder”, vertelt Annemarie.

Het resultaat liegt er niet om. De kapschuur is omgebouwd tot een mooi en knus huis, waarbij alles op de begane grond te vinden is. Met een oppervlakte van 120 m² past het naadloos bij de boerderij, met behoud van karakteristieke stenen en dakpannen. Tijdens de bouw waren Wil en Annemarie zo betrokken dat ze zelfs de plaat van de deur konden schroeven om de vorderingen van dichtbij te bekijken. En ook de paasborrel werd zelfs al in het nieuwe huis gehouden.

Wij bedanken familie Metsemakers voor hun enthousiasme en de prettige samenwerking, en wensen hen veel woonplezier.

Meer bekijken van dit project

Wil je meer zien van het eindresultaat? Bekijk alle foto’s op de projectpagina. Benieuwd of wij kunnen helpen bij jouw volgende project? Neem dan contact met ons op.